För den motorintresserade
RSS icon Home icon
  • Sidan för de fordonsintresserade

    Chevy.se är en blogg för de fordonsintresserade, främst om Chevrolets historia från att det grundades 1911 av Louis Chevrolet, till 1950-talet där bilmärket blev världskänt för deras amerikanare Chevrolet Corvette som än idag överlevt genom sju generationer. 

    I en artikel på sidan skriver vi även om hur under de följande epokerna har modellen ständigt utvecklats till att produceras i flera olika utföranden och modeller som bidragit till att den gamla bilen sålts i över 100 miljoner exemplar runt om i världen.

    Bland dessa uppdateringar på modellen nämns bytet till en V8-motor med hjälp av ingenjören Zora Arkus-Duntov, och år 1957 när bränsleinsprutning introducerades som tillval, vilket resulterade i att Corvette blev en av de första modellerna som producerade en hästkraft per kubiktum.

    Under 1950- och 60-talen dominerade bilmärket den amerikanska bilmarknaden, och 1963 var ca 30% av alla bilar som såldes på kontinenten från märket Chevrolet. Idag är märket störst i Amerika och Asien, medans i Europa sedan 2015 får endast en modell säljas av märket Chevrolet och det är Corvetten.