För den motorintresserade
RSS icon Home icon
 • Vinterförberedelser för din motorcykel: Så håller du den i toppskick

  Posted on augusti 9th, 2023 Prof. Everardo Weimann Sr. No comments

  Vintern närmar sig, och det är dags att förbereda din älskade motorcykel för den kalla årstiden. Att ge din tvåhjuliga skönhet rätt omsorg innan du ställer bort den för vintern kommer inte bara att förlänga dess livslängd utan också göra det mycket enklare när det är dags att ta ut den igen när våren kommer.

  Här är några viktiga steg för att se över din motorcykel och hålla den i toppskick under vintern:

  1. Oljebyte och filterbyten – Försäkra dig om att din motorcykel har färsk olja av rätt viskositet för kalla temperaturer. Byt även oljefilter för att säkerställa en ren och smidig funktion.

  Att ha rätt typ av olja är viktigt, särskilt när temperaturen sjunker. Se till att använda olja som passar för kalla förhållanden och kontrollera att den är på rätt nivå. Byt även ut oljefiltret för att undvika att smuts och partiklar cirkulerar i motorn. Oljor kan du hitta online, beställ redan idag så har du det hemma när det väl ska bytas.

  2. Batteriunderhåll – Skydda batteriet från att urladdas under vintern.

  Batteriet är en viktig del av din motorcykel, men kylan kan dränera dess laddning om den inte används regelbundet. Koppla ur batteriet och förvara det på en sval och torr plats. Se till att ladda det regelbundet för att undvika att det förlorar sin laddning.

  3. Skydda motorkomponenter – Använd ett skydd för att hålla korrosionen borta.

  Salt och vägsand som används för att bekämpa is och snö kan vara skadligt för din motorcykel. Applicera ett korrosionsskydd på exponerade metallkomponenter som ramen och avgassystemet för att förhindra skador och rostbildning.

  4. Bränslestabilisering – Se till att bränslet inte bryts ned under vintern.

  Om du har för avsikt att inte använda din motorcykel under en längre tid kan bränslet brytas ned och orsaka problem vid uppstart. Använd bränslestabilisatorer för att förhindra att bränslet försämras och förbättra dess hållbarhet.

  5. Förvaring och täckning – Hitta rätt plats för din motorcykel och täck den ordentligt.

  När du inte använder din motorcykel är det viktigt att förvara den på en skyddad plats, som en garage eller ett förråd. Täck den med en passande motorcykeltäckning för att skydda den från damm, fukt och andra yttre påverkningar.

  Att ge din motorcykel den omsorg den behöver innan vintern kommer kommer att ge dig en mer problemfri återstart när våren är tillbaka. Så se över din tvåhjuling genom att byta olja, underhålla batteriet, skydda motorkomponenter, stabilisera bränslet och förvara den korrekt. På så sätt kan du känna dig trygg med att din motorcykel kommer att vara i toppskick när det är dags att ge sig ut på nya äventyr igen!

  Med de här enkla vinterförberedelserna kan du vara säker på att din motorcykel kommer att klara sig väl genom den kalla årstiden och vara redo för nya äventyr när våren kommer.